Programprosess 2021

Velkommen til programdebatt!

Kort om programprosessens ulike faser:

Fase 1

Programmet vil gå over flere faser. Første fase begynner nå. Fram til 10. februar ønsker programkomiteen å høre hva medlemmer og partiorganisasjonen mener er de viktigste utfordringene i samfunnet vårt som vi må gripe fatt i i årene framover.

Programkomiteen vil også at medlemmene i Arbeiderpartiet skal diskutere verdier. Derfor stiller de en del viktige spørsmål de ønsker å involvere medlemmene i allerede i starten av programarbeidet.

Mer om første fase av programarbeidet finner dere i vedlagt notat. Her ser dere også spørsmålene programkomiteen ønsker tilbakemelding på.

Fase 2

Fase 2 vil gå fra april 2020 til september 2020. I denne perioden vil programkomiteen sende ut debattnotater på hovedsakene. I denne fasen må vi også involvere medlemmene og notatene vil gi gode muligheter for å arrangere møter om de viktigste temaene.

Fase 3

Fase 2 går fra oktober 2020 til desember 2020. Programkomiteen vil sende ut sitt programforslag 12. oktober. Da har vi fram til 1. desember på å invitere medlemmene til å mene noe om programforslaget. 1. desember er også forslagsfristen for andre forslag til Landsmøtet.

Fase 4

Siste fase starter i januar 2021 og går fram til valget 2021. Programkomiteens endelige forslag vil bli presentert i februar og programmet vedtas på Landsmøtet 13. – 18. april. Fra Landsmøtet og fram til september blir det vårt viktigste verktøy i valgkampen.

Vedlagt denne mailen finner dere også programkomiteens sammensetting og mandat. Oslo Arbeiderparti er representert i komiteen med Rina Mariann Hansen.Presentasjonen assisterende partisekretær, Kristine Nordenson Kallset brukte på lagledersamlingen ligger også ved.

Oslo Arbeiderpartis arbeid med programmet

Partistyret i Oslo Arbeiderparti har satt ned en egen arbeidsgruppe som skal legge til rette for aktivitet og debatt i partiorganisasjonen. Gruppen har fått følgende mandat:

Arbeidsgruppe skal være en ressursgruppe for Oslo Arbeiderpartis medlem i Arbeiderpartiets programkomite.

Arbeidsgruppa skal bidra til aktivitet og debatt i Oslo Arbeiderpartis organisasjon knytta til programdebatten i Arbeiderpartiet.

Arbeidsgruppa ledes av Kamzy Gunaratnam og organiserer seg selv. Gruppa kan sette ned egne arbeidsgrupper og lage undergrupper hvis det er ønskelig på temaer gruppa selv ønsker.

Arbeidsgruppa bør initiere egne temamøter knyttet til viktige diskusjoner i programarbeidet. Dette kan være åpne møte i regi av Oslo Ap gjerne i samarbeid med andre deler av partiorganisasjonen.

Arbeidsgruppa bør planlegge for at representantskapet i Oslo Arbeiderparti i løpet av høsten 2020 eller vinteren 2021 kan behandle og vedta Oslo Arbeiderpartis politikk på sentrale temaer knyttet til programdiskusjonen.

Arbeidsgruppa rapporterer til partistyret og må selv håndtere skrivearbeidet.

Gruppa har følgende sammensetting:

Kamzy Gunaratnam, leder, partistyret, Grorud

Hannah Gitmark, Nordre Aker

Maria Varteressian, Sagene

Zaineb Al-Samarai, OAS, Nordstrand

Åsne Burgess Øyehaug, Gamle Oslo

Kirsten Rytter, Vestre Aker

Linn Andersen, Fagbevegelsens Ap-lag

Mari Morken, partistyret, Alna

Gry Larsen, Østensjø

Sigrid Moland, AUF, Vestre Aker

Ola Mannsåker, Søndre Nordstrand

Miert Lindboe, Nordstrand

Andreas Christiansen Halse, Sagene

Espen Barth Eide, Vestre Aker

Jon Evang, Bjerke

Awais Aslam, Stovner

Fredrik Mellem, partistyret, Sagene

Bjørn Skogstad Aamo, Frogner

Jonas Bals, Gamle Oslo

Mansoor Hussain, AUF, Alna